BRSCC National FF1600


Silverstone International
4 & 5 april 2015
tussenlijntje
Donington Park

9 & 10 mei 2015
tussenlijntje
Oulton Park
23 mei 2015
tussenlijntje
Brands Hatch
20 juni 2015
tussenlijntje
Castle Combe
18 & 19 juli 2015
tussenlijntje
Silverstone National
15 & 16 augustus 2015
tussenlijntje
Knockhill
13 september 2015
tussenlijntje
Anglesey
26 & 27 september 2015
tussenlijntje

Champion
of Oulton Park


Oulton Park
18 april 2015
tussenlijntje
Oulton Park
23 mei 2015
tussenlijntje
Oulton Park
4 juli 2015
tussenlijntje
Oulton Park
22 augustus 2015
tussenlijntje
Oulton Park
17 oktober 2015
tussenlijntje

Formule 1


Goodwood Festival of Speed
Goodwood
27-28 juni 2015
tussenlijntje
Classic Wings & Wheels
Vliegbasis Gilze-Rijen
22 augustus 2015
tussenlijntje
Historic Grand Prix
Zandvoort
28-30 augustus 2015
tussenlijntje

Formula Ford Internationaal


Champion of Brands Hatch
Brands Hatch
27 september 2015
tussenlijntje
Formula Ford Festival
Brands Hatch
24-25 oktober 2015
tussenlijntje
Walter Hayes Trophy
Silverstone
31 oktober - 1 november 2015
tussenlijntje

Indrukwekkende dubbelzege voor Job van Uitert op Zandvoort

13-07-2014,

JOB2

Job van Uitert heeft tijdens het vierde treffen van het Ribank Mazda Max5 kampioenschap op circuit park Zandvoort twee van de drie wedstrijden gewonnen. In races waarin tot de limiet gestreden werd bleek de 15-jarige Dongenaar opgewassen tegen de druk en de zeer sterke concurrentie en was hij tweemaal de sterkste.

Kwalificatie
Aanvankelijk kwalificeerde Job zich als vierde, nadat hij sterk had samengewerkt met concurrent Youri Verswijveren maar tijdens het slipstreamen miste Job een gele vlag situatie en haalde toch in. Een “five-place-grid-penalty” was het gevolg waardoor Job als negende zou moeten gaan starten in de eerste race.

Race 1
In die eerste race liet Job zich meteen van zijn beste kant zien. Met zijn lichtblauwe Mazda werkte de jongste coureur zich in het 32-auto’s tellende veld stapje voor stapje naar voren. In een intense wedstrijd, waarbij de plaatsen in de top tien continue wisselden leek het er lang op alsof een vijfde of zesde plek zijn beloning zou worden. Maar Job bleef scherp, reed de snelste ronde van de wedstrijd en was precies op het juiste moment weer bij de koplopers aangesloten om aan te vallen. Met name in de Kumho bocht, de eennalaatste op het circuit, was Job bijzonder sterk en het was daar, dat hij in de laatste ronde de derde plek afpakte van Kevin van der Slik en zich bij Verswijveren en kampioenschapsleider Rudy Schilders op het podium voegde.

Race 2
Was de eerste race spectaculair, de tweede zou het publiek helemaal op de banken brengen. Na een uitstekende start handhaafde Job zich vooraan en net als in de eerste wedstrijd ontstond er tussen de Mazda’s een indrukwekkend gevecht. In dit gevecht was het bijna traditiegetrouw stuivertje wisselen en leek niemand echt een voordeel te hebben. Leek, want na een aantal ronden mee te hebben gestreden ging Job in de aanval. Zoekend naar een manier om naar voren te komen vond hij uiteindelijk de kans waar hij op wachtte en met twee ronden te gaan ging hij er vol voor. Een briljante actie buitenom in Tarzan zorgde ervoor dat hij twee man, inclusief leider Rudy Schilders kon inhalen en de leiding pakken.

Eenmaal aan kop was er geen houden meer aan, en hoewel de concurrentie dichtbij bleef kwam Job niet meer in gevaar en pakte hij zijn eerste overwinning uit zijn carrière!

Race 3
Met de pole-position voor de derde en laatste race bevond Job zich in een uitstekende positie om zijn zege van de vorige race te herhalen. Met opnieuw een sterke start pakte de Dongenaar gedecideerd de leiding, die hij vervolgens niet meer afstond. Normaal wordt een voorsprong in tiendes van secondes gemeten in de Ribank Mazda Max5 cup maar in race drie was er geen houden aan voor de rest van het veld en was het uiteindelijke verschil maarliefst vier seconden groot! Een fantastische prestatie van een debuterende coureur die nu, zomaar, een echte kanshebber voor de titel is.

Sponsors