BRSCC National FF1600


Silverstone International
4 & 5 april 2015
tussenlijntje
Donington Park

9 & 10 mei 2015
tussenlijntje
Oulton Park
23 mei 2015
tussenlijntje
Brands Hatch
20 juni 2015
tussenlijntje
Castle Combe
18 & 19 juli 2015
tussenlijntje
Silverstone National
15 & 16 augustus 2015
tussenlijntje
Knockhill
13 september 2015
tussenlijntje
Anglesey
26 & 27 september 2015
tussenlijntje

Champion
of Oulton Park


Oulton Park
18 april 2015
tussenlijntje
Oulton Park
23 mei 2015
tussenlijntje
Oulton Park
4 juli 2015
tussenlijntje
Oulton Park
22 augustus 2015
tussenlijntje
Oulton Park
17 oktober 2015
tussenlijntje

Formule 1


Goodwood Festival of Speed
Goodwood
27-28 juni 2015
tussenlijntje
Classic Wings & Wheels
Vliegbasis Gilze-Rijen
22 augustus 2015
tussenlijntje
Historic Grand Prix
Zandvoort
28-30 augustus 2015
tussenlijntje

Formula Ford Internationaal


Champion of Brands Hatch
Brands Hatch
27 september 2015
tussenlijntje
Formula Ford Festival
Brands Hatch
24-25 oktober 2015
tussenlijntje
Walter Hayes Trophy
Silverstone
31 oktober - 1 november 2015
tussenlijntje

The Big Bang Theory op Brands Hatch

13-11-2014,

ChrisFestival1

Chris Middlehurst en Geva Racing zijn op het 43e Formula Ford Festival op Brands Hatch niet beloond voor een spectaculair debuut met de nieuwe Mygale GV14-K. Na sterke optredens in de heats en de halve finale leek de zwart-witte Mygale op weg naar een podiumfinish in de finale voordat de motor de geest gaf en roet in het eten gooide.

Uit eerdere tests was gebleken dat de door Geva gebouwde GV14-K snel was, maar hoe competitief het team werkelijk zou zijn, dat was een grote verrassing. De tevredenheid was dan ook groot toen de 19-jarige Chris de vierde tijd noteerde in de kwalificatie voor zijn heat, de eerste wedstrijd die de uitgangspositie in de halve finale zou bepalen.
Chris, die dit seizoen uitkwam in het Britse Formula 4 kampioenschap, startte uitstekend en wist meteen op te schuiven naar de derde plek, achter voormalig winnaar Wayne Boyd en Stuart Gough, een topper uit het Britse nationale kampioenschap. Lang zou hij niet op die derde plek blijven want na twee rondjes op het korte „Indy-circuit” werd Gough compleet verrast en pakte Chris de tweede plaats. Daar zou hij, ondanks twee korte safety-car situaties blijven om zo bijzonder tevreden de zaterdag op Brands Hatch af te sluiten.


De halve finale op zondag ochtend bracht meer van hetzelfde voor het Geva Racing team. Na opnieuw een goede start behield Chris de tweede plaats. Samen met de Amerikaan Aaron Telitz wist de coureur uit Manchester weg te komen bij de rest van het veld. Maar juist op het moment dat hij tot de aanval over kon gaan bij de winnaar van de USA Scholarship was daar opnieuw een safety-car die het veld, en vooral de rappe maar tot dan toe ongelukkige James Raven weer vlak achter Chris bracht. Bij de herstart wist Telitz weg te komen en moest Chris vol in de verdediging om de runner-up uit het Britse kampioenschap achter hem te houden en hoewel Raven het links en rechts probeerde hield Chris stand tot de finish om zo de tweede plek te noteren en meteen ook de vierde startplek voor de Grand Final binnen te halen.


De line-up voor de grote finale was er een om trots op te zijn met de Amerikaan Telitz en de Ier Johnny McMullan op de eerste rij, voor Stuart Gough en de indrukwekkende Chris die ondanks zijn gebrek aan ervaring in de gloednieuwe Mygale een uitstekende uitgangspositie had. Een goede start zorgde ervoor dat hij zijn vierde plek wist vast te houden. James Raven, gestart als zesde maar duidelijk de snelste man op de baan, wist voorbij te gaan aan Chris maar inhaalacties op Gough en een grote fout van Telitz zorgde ervoor dat de Brit toch op de derde plek terecht kwam. Raven nam vervolgens de leiding over van McMullan die vol in de verdediging moest want voor hij het wist doemde de zwart-witte Mygale op in zijn spiegels. Daar bleef het echter bij want met een grote knal en een enorme rookwolk gaf de Formule Ford Kent motor de geest, het team gedesillusioneerd achterlatend. Maar terwijl James Raven het Formula Ford Festival won, kon Chris alleen maar trots zijn op wat er was gepresteerd op Brands Hatch: „Om met een hele nieuwe auto het op te nemen tegen 50 sterke concurrenten en dan zo voor de dag te komen, is heel bijzonder. Natuurlijk zijn we allemaal teleurgesteld, maar dit is pas deel 1 van de missie. We weten dat we tijdens de Walter Hayes Trophy mee kunnen doen om de overwinning, en dat gaan we zeker doen!”, aldus het nieuwste lid van de Geva familie.

Sponsors